23.4.09

DIA DEL LLIBRE AMB PROFESSORAT I ALUMNES DE QUART DE POBLET.- I UN POEMA DE JAIME SABINES



(video recitant poemes d'amor de Karmelo Iribarren, per als alumnes de Quart de Poblet)

Per més que ho pense, no trobe una altra manera millor de celebrar el dia del llibre, que amb la comunitat educativa i si esta, és de la qualitat humana dels professors i alumnes de Quart de Poblet que este matí, han compartit poesia amb Cristina i amb mi, encara millor. És el segon any, que portem poesia als alumnes d'este centre amb motiu del Dia del Llibre. Miquel Salvo, professor i amic , contagia amb el seu entusiasme per la bona literatura i es nota que treballa amb estos jóvens que hui han escoltat el nostre recitat. Han sigut, dos passes, diferents però riquíssims com a experiència. El primer, per als alumnes de tercer i quart de secundària, major en nombre; el segon per a l'alumnat de primer de batxiller. Tant en el primer passe com en el segon, he experimentat una comunicació total amb el meu públic, la paraula i la música han arribat fins a ells nítidament, l'han acollit, s'han deixat impregnar per ella i han rist quan devien de riure i han atés amb interés cada gir de la meua veu, cada vers carregat d'intenció. El timbre de canvi de classe ha sonat i en els dos passes, els jóvens han obviat el senyal que els anunciava l'eixida de l'aula, per a quedar-se amb la paraula poètica. A continuació i per si algun dels assistents als recitals, vol comentar-me alguna cosa respecte dels poemes, vos recorde el programa:

. L'all porro i la carxofa de J.V.Marqués
. Poema del renunciamiento de J.A.Buesa (per a secundària)
. Poema 20 de Pablo Neruda (per a batxiller)
. SMS de Dino Lanti
. Grup poemes d'amor de Karmelo Iribarren
. Ausencia de tí núm. 15 de Pepe Ramos
. L'arbre vell de Marc Granell (per a secundària)
. El porc de Marc Granell (per a batxiller)
. Tratado de geografía de Carles Cano
. Travallengües
. Milongo del moro judío (per a batxiller)
. Tirallonga dels monosíl.labs de Pere Quart (per a batxiller)
. Palabras para Julia de José Agustín Goytisolo (per a batxiller)
. Poemas de la cárcel de David González (per a secundària)
. El conte bonic de J.V.Marqués (per a batxiller)
. Resacas de Karmelo Iribarren (per a batxiller)
. Paisa de Uberto Stabile (per a batxiller)
. Los reyes son los padres de Quintín Cabrera

Miquel Salvo, em va enviar un text del poeta Jaime Sabines , que pense mereix la pena compartir, en un dia especial com el 23 d'abril, a continuació teniu un video de youtube on està el text acompanyat de música:

2 comentarios:

Maria y Maria 3º A dijo...

Hola som dos alumnes de tercer d'ESO. Ens han agradat molt els poemes i això que no som aficionades a la poesia, eren molt fàcils de comprendre y molt divertits.

vicent dijo...

Potser ja s'estimaveu la poesia sense saber-ho. I sols ha fet falta que la compartira amb vosaltres per a recordar-ho. Però el secret Maria i Maria, este recitador pensa, que el secret és que no hi ha secret, com vosaltres heu dit els poemes "eren fàcils d'entendre". Un mestre que s'anomena Víctor Moreno i que en el tema de la poesia i l'educació sap un muntó diu: "que no rimen poesía y cursilería". M'alegra molt que amb mi hagueu recordat que la poesia us agrada. !Salut!