13.5.11

RECITALS IES de PAIPORTA I CALP


El dimarts i dimecres, vaig estar recitant per a l'alumnat de 4at de secundària dels IES 2 i Sénia de Paiporta. El dijous, ho vaig fer per a l'alumnat de 4at de secundària i 1er de batxillerat de l'IES Ifach de Calp. I encara que enguany faig poques entrades, remarcant les meues activitats, he de parlar d'aquestes, a tots els qui llegiu aquest blog i esteu o no relacionats amb la poesia i el món educatiu. Tinc decidit, que si alguna vegada, (sol passar-me després d'algun recital), quan tinc entre el públic, algun element distorsionador de l'activitat; aleshores pense sovint en deixar de recitar, en que ja porte molts anys, en que no hi ha interés per la poesia, i alguna que d'altra cosa semblant. Doncs, arran d'ara, quan aquestes coses em vinguen al cap, he decidit pensar en les mirades mentre recitava, d'aquestos alumnes de Paiporta i Calp, en el seu respecte i la seua receptivitat; en els seus professors i professores que tant valoren la meua activitat. I quan vinguen les hores baixes, les tornaré a alçar amb les sensacions que la gent d'aquestos IES, de Calp i Paiporta, m'han regalat. Gràcies.

4 comentarios:

Belén Ivars dijo...

Hola sóc de l'institut de Calp. M'ha encantat!! Tenia els pèls de punta quan recitaves els poemes! Tots estaven fantàstics però el de me gustan la personas curvas és el que més m'ha agradat :)
Esperem que tornes prompte a Calp!!

vicent camps dijo...

Gràcies Belén, per les teues paraules, i no dubtes que la vostra implicació i la vostra actitud, a més de la meua selecció de poemes i recitat, són la clau d'aquestes sensacions tan boniques, amb el vostre alumnat; mentre recitava, també observava les mirades i el gest d'interès extrem del professorat i açò és tan gratificant...com tu, pense que un dels poemes més interessants del recital, és el poema A MI ME GUSTAN LAS PERSONAS CURVAS, si tens oportunitat, en youtube està recitat per Jesús Lizano, l'autor, doncs en una ocasió, Sánchez Dragó, el va portar a la televisió i està gravat, comentat i recitat per ell, i mereix la pena, és un gran poeta i un gran home, un ácrata especial i tot un mestre. També jo, espere tornar prompte per Calp, on tantes mostres d'afecte m'esteu donant. Salut i poesia

francisco dijo...

Una vegada més moltes gràcies per portar-nos la teua passió per la poesia al nostre IES. Gràcies perquè aconsegueixes portar a la pràctica allò que moltes vegades només es transmeteix com a teoria: que la literatura i la poesia es font de plaer, de coneixement del món i d'enriquiment personal i tu ens has fet riure, relaxar-nos, passar una agradable estona,has ampliat el coneixement dels nostres alumnes i els has fet reflexionar sobre el món amb la teua selecció de poemes. El fet que algun d'ells et diga que li has posat els pels de punta, el fet que molts alumnes de la primera sessió hagen demanat permís per assistir a la segona sessió per ESCOLTAR POESIA, els seus gestos i aplaudiments, el seu silenci tant comunicatiu, no té preu i diu molt de la qualitat dels joves actuals, diguen el que diguen els escèptics, i de la teua tasca. Una abraçada i, espero, fins l'any que ve.

vicent camps dijo...

Ja ho crec Francisco, amic meu, també jo crec en els joves actuals, diguen el que digen els escèptics, i també crec en els bons professors, vosaltres sou els qui deixeu preparat el terreny, per a quan jo vaig i complemente amb els meus poemes, el vostre treball en les asignatures de literatura. I ara estic ben content de tot el que ha passat al vostre IES Ifach de Calp. Una abraçada ben gran, per a professors i alumnes. Salut i poesia.